Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Vilhelmina med på resan när Fisketåget startar print

Mon 15. May 17 13:40


fiske_vilhelmina-2822_web.jpg
I sommar startar den helt nya satsningen längs inlandsbanan där fisket ska lyftas fram. Vilhelmina är med på tåget – liksom ett inspelningsteam på uppdrag av TV4.

Satsningen Fisketåget – TrainTripFishing, har sitt startskott i sommar. Inlandsbanan ska tillsammans med åtta kommuner längs rälsen lyfta fram det fina fisket som ett tillgängligt och plånboksvänligt alternativ oavsett ålder och kunskap. Vilhelmina är en av kommunerna som nappat på idén.
- Det är jättekul att kommunen är med och satsar på det här, och det är en jätterolig idé, säger fiskekonsulenten Mats Grönlund, Vilhelmina kommun.
Inspelningsteamet från Tackle & Event kommer att spela in från flera fiskelägen i inlandsbanekommunerna som deltar, och sedan koka ner det till en tv-serie på fyra avsnitt som kommer att sändas i TV4:s upplevelsekanaler under vintern 2018.
- Vi har med oss Fiskecentrum i Saxnäs också som kommer att delta med tips och kunskap. Sedan stänger vi inte dörrarna om det är fler fisketurismföretagare i kommunen vill vara med, säger Mats Grönlund.
Resan startar i Jokkmokk den 17 juli och avslutas i Sveg den 3 augusti. Åtta kommuner är med på resan, Vilhelmina, Jokkmokk, Arjeplog, Storuman, Sorsele, Dorota, Berg samt Härjedalen.

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601