Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Vilhelmina kommun söker en skolkurator print

Mon 22. Jan 18 16:18

Vilhelmina kommun söker en skolkurator på 100% semesteranställning under förutsättning av erforderliga beslut till Hembergsskolan. Vi söker dig som vill vara med och skapa Lapplands bästa högstadieskola. Tjänsten är en tillsvidare anställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter
Som skolkurator arbetar du med det uppdrag som finns i skolans rådande styrdokument och står för den sociala och psykosociala kompetensen i skolans elevhälsoteam. Dina arbetsuppgifter består i att ge elever stöd och hjälp i olika frågor och arbete med frågor av mer förebyggande och övergripande karaktär. Genom det ska du bidra till skolutveckling och elevers måluppfyllelse. Du kommer också att arbeta med gruppstärkande aktiviteter, ha ett nära samarbete med föräldrar, skolanspersonal och andra myndigheter.
Du kommer att arbeta som kurator inom grundskolan i Vilhelmina kommun med placering på högstadieskolan; Hembergsskolan. Du ingår i skolans elevhälsoteam och har kuratorskollegor inom grundskoleverksamheten i kommunen.

Din profil
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Du bör vara trygg och stabil i din personlighet och samtidigt bra på att samarbeta med olika människor. Du ska kunna prioritera samt att ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, flexibilitet och eget ansvarstagande. Provanställning tillämpas.

Vilhelmina kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och som ger alla samma möjligheter. Som samisk förvaltningskommun ser vi att kunskaper i samiska är meriterande.
Inför rekryteringsarbetet har Vilhelmina kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601